A LIFE
IN GOLD

Scroll Down

Dertien

GENERATIES

De cuvées van Armand de Brignac worden gemaakt door de familie Cattier. Zoon Alexandre is inmiddels de 13e generatie. Samen met vader Jean-Jaques zet hij de familietraditie voort. Sinds 1763 bezit de familie al wijngaarden. Hun doel is om de beste kwaliteit champagne te maken, waarbij ze kunnen leunen op 250 jaar ervaring, maar ook niet bang zijn om dingen anders te doen.
 

Iedere Armand de Brignac cuvée is een blend van een drietal vintages, oftewel champagnes van drie verschillende oogstjaren. Dit is de signatuur van het merk. Het zorgt voor een champagne met meer gelaagdheid en complexiteit, rijkheid en aromatische nuances, vergeleken met een wijn van één enkel oogstjaar.

Het unieke karakter van Armand de Brignac wordt verder versterkt met de dosage, gemaakt van de beste stille wijnen van eerdere oogstjaren. Deze hebben een jaar gerijpt in Franse eikenhouten vaten. Dit geeft de champagnes van Armand de Brignac een subtiel getoast karakter.

 

Armand de Brignac

iconische
FLES

De fles van Armand de Brignac herken je uit duizenden. De iconische flessen van het Maison worden voorzien van een unieke metallic coating en per stuk met de hand afgewerkt. De flessen worden stuk voor stuk gepolijst en voorzien van vier Franse tinnen labels. Tot slot worden ze verpakt in een velvet bottle-bag of een luxe houten geschenkbox.
 

Armand de Brignac

GOUDEN
toekomst

Duurzaamheid is een kernprincipe op de wijngaarden van Cattier. Het land is Haute Valeur Environnementale (HVE) gecertificeerd op niveau 3. Dit de aller-hoogste classificatie van de Franse overheid. Hierbij wordt gekeken naar biodiversiteit, duurzaam gebruik van gewasbescherming, het beperken van kunstmestgebruik en het beheer van de waterkwaliteit. Door de grote aandacht voor het milieu en de leefomgeving wordt het gebied beschermd voor toekomstige generaties.

_

brut gold
Armand de Brignac Rosé

AMBACHT &
vakmanschap

Scroll Down