champagne

ONTBIJT

Scroll Down

BREAKFAST
& bubbels

MAAK EEN VERRASSINGS-ONTBIJT


Champagne is één van de weinige dranken die je de hele dag door kunt drinken. Zelfs bij het ontbijt. Of juist bij het ontbijt, want wat is er fijner dan de dag beginnen met een fris en bruisend glas? Maar welke champagne kun je het beste schenken en welke ontbijtgerechten smaken het best bij champagne en welke helemaal niet? Hier zijn wat tips voor een luxe verrassings-ontbijt.

champagne fruit

champagne

& FRUIT

FRUIT BIJ JE CHAMPAGNE-ONTBIJT

 

In omschrijvingen van champagne vind je vaak fruit terug: peer, appel, perzik, lychee, rode bessen, citrus, frambozen. Je zou bijna denken dat wijn wordt gemaakt met multi-vruchtensap, in plaats van met druiven.  Fruit en champagne gaan perfect samen en zijn natuurlijk heerlijk als ontbijt. Bessen en champagne zijn een klassieke combinatie. Een combinatie van zoete en zure bessen is een prachtige aanvulling op een glas champagne. De zuurgraad van champagne versterkt de natuurlijke smaak van aardbeien, zure en zoete kersen, cranberry's, bosbessen en frambozen. Wat ook heerlijk is: een champagne-fruitsalade!

champagne & kaas

luxe
broodjes

& KAAS

HARTIG CHAMPAGNE-ONTBIJTKaas en champagne zijn een prima combi. Tenminste, als de kaas niet te heftig is. Geen blauwe kaas, bijvoorbeeld, want dan gaan de subtiele smaken van champagne verloren. Gewoon een lekker zacht romig kaasje. Wat dacht je bijvoorbeeld van een knapperig croissantje met brie of camembert? Ook knapperige dingen smaken namelijk goed bij champagne. Champagne is zlef ook een beetje crispy. Dus ook andere lekkere verse, luxe broodjes uit de oven doen het goed bij een champagne-ontbijt. 

rose

rosé
rosé

rosé

WELKE CHAMPAGNE PAST BIJ EEN ONTBIJT?


Rosé champagne past perfect bij een champagne-ontbijtje. Croissants, bacon, garnaal en kreeft, combineren bijvoorbeeld prima met rosé champagne. Je kunt kiezen tussen brut of demi-sec, afhankelijk van wat je precies wilt eten als ontbijt. 

ei en champagne

ZOET

doet geen goed

Vaak denken mensen dat je champagne ook bij zoete dingen kunt drinken, maar die combinatie is nou niet echt geweldig. Zeker niet bij een drogere (niet-zoete) champagne. In plaats van zoetigheden, kun je beter hartige dingen bij een champagne-ontbijt serveren. Over de combinatie van eieren met champagne zijn de meningen verdeeld, maar volgens sommigen is de combinatie van bijvoorbeeld eggs benedict en brut champagne weer fenominaal. Door de romige saus, de smaak van bacon of zalm en het licht-geroosterde broodje. Anyway, probeer het gewoon zelf een keer.  

 

Meer lezen over welke gerechten goed combineren met champagne? Kijk hier.