CHAMPAGNE
AT WORK

Pourquoi

pas?

KOFFIE?
champagne!

De koffiemachine en de waterkoker waren de belangrijkste ontmoetingsplekken op kantoor, maar nu er veel meer thuisgewerkt wordt is het leuker om de informele gesprekken met collega’s te plannen rond het borreluur. Met een welverdiend glas bubbels.

Gelukkig wordt het steeds normaler om een wat flessen champagne koud te hebben staan op kantoor en om naast de koffiekopjes en snelle poedersoepjes ook wat flûtes en een champagnekoeler in de kast te hebben.  Nederlanders vormen een nuchter volkje, maar langzaam beginnen we het te begrijpen: soms moet je even uitpakken.

celebrate

VIER DAT SUCCESJE!

Nu steeds meer mensen thuis werken zie je je collega’s vaak bij een snelle brainstormsessie of zoom-meeting. We vergeten wel eens dat de beste ideeën ontstaan door een informeel overleg of door een toevallige ontmoeting in de wandelgang. Daarom is het belangrijk om af en toe even een drankje te doen met je collega’s.

En dat hoeft niet meer per se op vrijdagmiddag, want dan is bijna niemand meer op kantoor. Dat kan ook op een maandagmiddag of dinsdagmiddag. En wat is er dan leuker om een flesje bubbels open te trekken? Een excuus is altijd wel te vinden. Een jarige collega, een contractverlenging, een gewonnen pitch of een ander succesje.

 

Thuiswerken
zoom call
champagne op het werk
champagne thuis
champagnelunch

flex
WERKEN

Omdat je vaker thuis kunt werken, verdwijnen de vaste werktijden sowieso. Wie controleert dat je tussen de middag geniet van een uitgebreide lunch op het terras, met een mooi glas champagne. Je haalt die tijd toch wel in! Of als je de hele dag keihard hebt gewerkt, kun je best om 17 uur een welverdiend glas inschenken. Toch? Plan wat vaker een momentje voor jezelf in, dan ben je daarna veel productiever.