DOM
PÉRIGNON

Scroll Down

DE godendrank

 

Dom Pierre Pérignon, een zeer innovatieve Benedictijner monnik, is een sleutelfiguur is geweest in de geschiedenis van champagne.

Dom Pierre Pérignon werd in 1668 keldermeester van de Abdij van Hautvillers, een administratieve functie. Hij besloot zijn leven niet alleen aan God te wijden, maar ook aan een goddelijke drank. Maar liefst 47 jaar lang wilde hij een hoger doel bereiken: het maken van de beste champagne ter wereld. Hij deed de ene ontdekking na de andere door dingen te proberen. Zo begon hij met het mengen van druiven en wijnen om een betere kwaliteit champagne te krijgen. Ook bedacht hij de kurk als afsluiting van de fles, met een stalen netje er omheen. Hij bereikte een niveau van perfectie dat nog niet eerder bestond in de wereld van champagne.

Dom Perignon

Dom
Pierre
Pérignon

‘Kom snel, ik proef de sterren,’ schreeuwde Dom Pierre Pérignon enthousiast tegen zijn broeders, toen hij voor het eerst de mousserende wijn proefde. Daarvoor werden er trouwens alleen stille wijnen gemaakt in de champagne. Vaak wordt zijn naam genoemd als dé ontdekker van champagne, maar dat is niet waar. Schuimwijnen bestonden al wat langer. Hij heeft wél veel betekend voor de verbetering van de kwaliteit van champagne.

Zijn schuimwijnen bereikten al snel het hof van Lodewijk XIV in Versailles, de Zonnekoning en werden hét symbool van de art de vivre, de levenskunst van Frankrijk.

KOM SNEL, IK PROEF DE STERREN

VINTAGE ONLY

 

Dom Pérignon maakt alleen vintage champagnes en gebruikt alléén chardonnay en pinot noir. Deze rijpt minimaal acht jaren in de kelders. Na bijna 15 jaar rijping wordt de champagne opnieuw uitgebracht onder de naam Plénitude 2  en na minimaal 25 jaar als Plénitude 3.

DRANK VAN DE STERREN

 

Dom Pérignon is uitgegroeid tot een wereldmerk dat nog steeds een inspiratiebron vormt voor getalenteerde artiesten over de hele wereld, zoals Lady Gaga. Met haar ging Dom Pérignon dit jaar een unieke samenwerking aan.

EEN
voorproefje

DP2
Rosé Vintage 2008
Dom Perignon
Plénitude 2003

highligted

DOM PÉRIGNON

events

29 Apr DOM PÉRIGNON
The Champagne Room

Een geweldig glas Dom Pérignon drinken in het centrum van het centrum van Amsterdam? Dat kan bij The Champagne Room.

07 Sep DOM PÉRIGNON
Champagne Experience bij Central Park

Drink Dom Pérignon per glas of kies een bijzondere vintage, tijdens een exclusieve champagne-experience bij Central Park Voorburg.

ONE DAY
IN PARIS

Pourquoi

pas?