grand vintage

2013

Scroll Down

proef

DE HERFST

DE SMAAK VAN HERFST

We proefden tijdens een diner bij Bougainville een gloednieuwe vintage champagne: de Moët & Chandon Grand Vintage 2013. Dat 2013 een bijzonder champagnejaar is, merk je direct. Deze wijn brengt je direct in een vrolijke herfststemming.

Toen de wijnen eind 2013 tot leven kwamen, waren de wijnstokken blond en bruin en kleurden de bomen vlammend oranje. Dat was precies het beeld dat hij voor ogen had, toen hij deze bijzondere vintage ontwikkelde, vertelde keldermeester Benoît Gouez. Hij droomde van een goudkleurige champagne, die smaakte naar de herfst. Na zeven jaar rijping in de kelders, ontwikkelde de wijn een buitengewoon karakter, maar staat de herfstige najaarssmaak fier overeind.

2013

magie 

van de herfst

HET JAAR 2013

Weersomstandigheden hebben veel invloed op champagne. Bij een vintage champagne bepalen deze voor een groot deel het karakter van de wijn. Het karakter van dat jaar.

Het jaar 2013 begon met nat en koud weer, gevolgd door een koel voorjaar. De groei kwam daardoor langzaam op gang. Gelukkig was de zomer warmer dan normaal, waardoor de druiven de zon kregen die ze nodig hadden. Maar er kon pas in oktober geoogst worden en dat is best uniek. Het resultaat is een champagne waarin je de magie van het herfst proeft.
 

De champagne bruist van de energie, maar is tegelijk harmonieus en gestructureerd. Lekker als aperitief, maar ook ook prima bij vlees, vis en groenten met veel structuur en sappigheid. Denk aan mosselen of kokkels, groene asperges, een botersaus. 

highlighted

CHAMPAGNE

events
 

31 Oct MOËT & CHANDON
Grand Vintage Lunch bij Bougainville

Om te vieren dat Moët & Chandon Grand Vintage 2013 beschikbaar is, kun je reserveren voor een Grand Vintage-lunch bij Michelin-restaurant Bougainville. 

05 Oct MOËT & CHANDON
Flink Champagne Delivery

Binnen tien minuten een koude fles champagne thuis? Of in het park? Of in de boot? Of op je werk? Of waar je ook bent? Dat kan via flitsbezorger FLINK. Dus waarom zou je dat niet doen?

GV 2013
GV 2013
GV 2013

vragen aan
KENNER LENDL

Wat vindt topsommelier Lendl Mijnhijmer van Hotel Twenty Seven en Michelin-restaurant Bougainville van de Grand Vintage 2013 en welke gerechten passen er volgens hem het beste bij deze champagne?

Lendl Mijnhijmer

Lees hier binnenkort het interview met Lendl Mijnhijmer, de wine-director van Hotel Twenty Seven en Michelin-restaurant Bougainville.

voor
PROEFJE

GV 2013 Rosé
GV 2013