PRESTIGE
ONLY

Scroll Down

DE ESSENTIE VAN

champagne

Joseph Krug had een droom: elk jaar de beste champagne maken, ongeacht de weersomstandigheden. Een droom die al zes generaties lang uitkomt. En hij ontdekte de essentie van champagne: plezier!

 

 

krug

zes
GENERATIES

Krug werd in 1843 opgericht in Reims, door de in 1800 geboren Joseph Krug, geboren in Mainz, toen onderdeel van het Keizerrijk van Napoleon. Johann-Joseph veranderde zijn naam in Joseph, verliet Mainz en kwam in 1834 in Parijs terecht. Hij ging werken voor een champagnehuis en leerde alles over deze feestwijn en richtte een eigen huis op. Toen hij overleed nam zijn zoon Paul het bedrijf over, die het huis uitbouwde tot een grande marque.

De grote droom van Joseph Krug was om de allerbeste kwaliteit champagne te maken die hij elk jaar kon leveren, onafhankelijk van de jaarlijkse veranderingen in het klimaat. Hij legde hiervoor een uitgebreide bibliotheek aan van reservewijnen uit verschillende jaren. Hij hield zijn kennis bij in een kersenrood opschrijfboekje.

Nu, zes generaties later, wordt de droom van deze bijzondere wijnmaker in stand gehouden, onder bezielende leiding van Olivier Krug.

EEN
voorproefje

Grande Cuvée
Rosé
Krug 2008

PRESTIGE

only

CUVÉE DE PRESTIGE

Krug is het eerste huis dat uitsluitend Cuvée de Prestige champagnes maakt. De oogst wordt per wijngaard apart geproefd, vergist en gerijpt. Dit gebeurt deels op eikenhouten vaten. Zo ontstaat een buitengewone verzameling van reservewijnen, om elk jaar weer bijzondere champagnes te kunnen maken.

250 WIJNEN 

Het huis heeft zeven verschillende champagnes, maar de belangrijkste is de Krug Grande Cuvée. Elk jaar wordt een Édition of Krug Grande Cuvée uitgebracht. Hiervoor worden onder leiding van de keldermeester 250 wijnen van de oogst van dat betreffende jaar geproefd, naast 150 reservewijnen van 14 verschillende jaren. De champagne krijgt een nummer dat aangeeft voor de hoeveelste keer de droom van Joseph Krug is uitgekomen.

highlighted 

KRUG

events

01 Oct KRUG
Taste of Heaven

hier moet nog tekst komen

01 Oct KRUG
Ambassade in Waalre

Treeswijkhoeve is één van de ambassades van Krug. Een zeer aangename plek voor een glas van deze buitengewone bubbels.

TRAVEL
IN STYLE

Pourquoi

pas?