EEN CHAMPAGNE
symfonie

Scroll Down

SEEING SOUND
HEARING KRUG

Wat krijg je als je dé componist van filmmuziek koppelt aan één van de mooiste champagnehuizen? Juist: een bruisende symfonie die smaakt naar meer. Om de drie (!) champagnes te vieren die Krug maakte van het oogstjaar 2008, kreeg Sakamoto het verzoek om dit trio te vertalen naar een klinkend meesterwerk.

 

Eind 2019 vond de eerste ontmoeting plaats tussen Krug en de Japanse artiest Ryuichi Sakamoto. Na een creatieve reis van maar liefst 18 maanden begon het ambitieuze muziekproject SEEING SOUND, HEARING KRUG. 

Krug is al veel langer bezig met het onderzoeken van de invloed van geluid op smaakbeleving, maar ook het creëren van nieuwe sensaties door middel van muziek. Want muziek is immers een universele taal. Dé man op het gebied van muzikale experimenten is Ryuichi Sakamoto. Al decennialang vertaalt hij beelden en emoties naar muziek. Hij maakte onder meer soundtracks voor wereldbekende films en ontving daarvoor diverse prijzen. Naast componist is hij muzikant, producent en activist. En groot liefhebber van Krug.

Krug & Sakamoto

Suite

FOR KRUG IN 2018

Krug vroeg Sakamoto om een muziekstuk te componeren dat aansloot bij de drie champagnes van 2008. Het werd, op zich logisch, een symfonie in drie delen: Suite for Krug in 2008. Een muzikale vertaling van de drie champagnes die keldermeester Julie Cavil maakte. Drie verhalen, drie inspiratiebronnen, drie visies en drie melanges.

Vanaf september 2022 wordt de compositie ten gehore gebracht tijdens een reeks evenementen in 15 landen. Krug Lovers kunnen de 3D-ervaring trouwens ook thuis beleven, in stereo of surround-sound. De muziek klinkt uiteraard nog beter met een glas champagne in de hand.

Luister hier naar de geruststellende klanken van de Suite for Krug in 2018.

Sakamoto
Sakamoto
Sakamoto