SHARE
THE MAGIC

Scroll Down

THE magic

OF CHAMPAGNE

Jean-Rémy Moët, had 280 jaar geleden een missie: ‘share the magic of champagne with the world’. Moët & Chandon is uitgegroeid tot het grootste champagnehuis ter wereld en voegt nog steeds magie toe aan de wereld.

Moet Chandon

Moët & Chandon

Moët & Chandon werd in 1743 opgericht door Claude Moët in Epernay, vlakbij Reims. Het heette toen Moët et Cie. Hij was de eerste wijnmaker in de Champagne, die alleen bubbelwijn maakte. Hij begon de wijnen te verschepen naar Parijs. Hij snapte als geen ander hoe belangrijk persoonlijke contacten waren en deed onder meer zaken met de royals van Versaille. 

Zijn kleinzoon Jean-Rémy Moët veroverde de harten van de Europese aristocratie. Het huis breidde zich snel uit dankzij fans als Lodewijk XV en Napoleon Bonaparte en werd in de jaren ’20 hét drankje van de internationale jetset. In 1833 kwam de schoonzoon van Claude Moët, Pierre-Gabriel Chandon de Briailles, aan boord en veranderde de naam in Moët & Chandon.

Inmiddels wordt deze champagne niet meer alleen gedronken door de rich & famous, maar wordt iedere anderhalve seconde wel ergens op de wereld een fles Moët & Chandon ontkurkt. In de 28 kilometer lange kelders en kalkgroeven van Moët & Chandon liggen 100 miljoen flessen te rijpen. De meest bekende champagne is Moët & Chandon Brut Impérial. 

EEN
voorproefje

GV 1999
Grand Vintage 2006
GV 2015
Grand Vintage 2015
Moët & Chandon Brut Impérial
Moët & Chandon Rosé Impérial
Ice
Ice
Ice
Ice

CHAMPAGNE
met ijs

Champagne met ijs? Verstofte connaisseurs verslikken zich misschien als ze dit horen, maar hebben dan gemist dat Moët & Chandon een champagne heeft ontwikkeld die je alléén met ijs drinkt: Moët & Chandon Ice Impérial.

Moët & Chandon was het allereerste champagnehuis dat met deze bijzondere innovatie kwam, een champagne die is gemaakt om on the rocks gedronken te worden. 

Deze bijzondere blend van Moët Ice heeft een heldere frisheid met tropische fruitaroma's. De smaken zijn zo vol en krachtig dat ze fier overeind blijven als je ijs toevoegt, iets wat bij een 'gewone' champagne wordt gezien als doodzonde, omdat de subtiele smaakelementen wegvallen als hij te koud wordt geserveerd.

De champagne in de opvallende witte fles is heerlijk verfrissend drankje voor een tropische dag. Lekker aan het zwembad of als welkomstdrankje tijdens een zomers tuinfeestje. Door drie ijsblokjes en verse garnering toe te voegen heb je in een handomdraai een verleidelijke cocktail. Gebruik een groot glas in plaats van een flûte, zodat er voldoende ruimte is voor het ijs en de garnering. Welke je kiest, past bij je smaak, maar je kunt denken aan aan limoen, komkommer, rood fruit, munt of gember. Er is ook een rosé-variant van deze zomerchampagne.

Lees meer over Ice Impérial.

Het MOET zo zijn

Veel mensen spreken de naam Moët verkeerd uit en laten de t weg, maar je spreekt het uit als mo’wett. Dit komt omdat het een familienaam is, waardoor de normale spellingsregels niet gelden. Grappig is dat de naam oorspronkelijk Nederlands is. Moet was de bijnaam van de Nederlander De Klerk die een heldenrol speelde tijdens de Honderdjarige Oorlog en probeerde te voorkomen dat Karel VII Reims binnentrok. Het MOET zo zijn, zij hij, toen de koning werd gekroond. Hij werd vanaf toen Monsieur Moet genoemd, later Moët, zoals ook het Nederlandse Citroen Citroën is geworden.

 

 

SIPPING
& SHOPPING

Pourquoi

pas?