SHARE
THE MAGIC

Scroll Down

THE magic

OF CHAMPAGNE

Jean-Rémy Moët, had meer dan 275 jaar geleden een missie: ‘share the magic of champagne with the world’. Moët & Chandon is uitgegroeid tot het grootste champagnehuis ter wereld en voegt nog steeds magie toe aan de wereld.

Moet Chandon

Moët & Chandon

Moët & Chandon werd in 1743 opgericht door Claude Moët in Epernay, vlakbij Reims. Het heette toen Moët et Cie. Hij was de eerste wijnmaker in de Champagne, die alleen bubbelwijn maakte. Hij begon de wijnen te verschepen naar Parijs. Hij snapte als geen ander hoe belangrijk persoonlijke contacten waren en deed onder meer zaken met de royals van Versaille. 

Zijn kleinzoon Jean-Rémy Moët veroverde de harten van de Europese aristocratie. Het huis breidde zich snel uit dankzij fans als Lodewijk XV en Napoleon Bonaparte en werd in de jaren ’20 hét drankje van de internationale jetset. In 1833 kwam de schoonzoon van Claude Moët, Pierre-Gabriel Chandon de Briailles, aan boord en veranderde de naam in Moët & Chandon.

Inmiddels wordt deze champagne niet meer alleen gedronken door de rich & famous, maar wordt iedere anderhalve seconde wel ergens op de wereld een fles Moët & Chandon ontkurkt. In de 28 kilometer lange kelders en kalkgroeven van Moët & Chandon liggen 100 miljoen flessen te rijpen. De meest bekende champagne is Moët & Chandon Brut Impérial. 

Het MOET zo zijn

Veel mensen spreken de naam Moët verkeerd uit en laten de t weg, maar je spreekt het uit als mo’wett. Dit komt omdat het een familienaam is, waardoor de normale spellingsregels niet gelden. Grappig is dat de naam oorspronkelijk Nederlands is. Moet was de bijnaam van de Nederlander De Klerk die een heldenrol speelde tijdens de Honderdjarige Oorlog en probeerde te voorkomen dat Karel VII Reims binnentrok. Het MOET zo zijn, zij hij, toen de koning werd gekroond. Hij werd vanaf toen Monsieur Moet genoemd, later Moët, zoals ook het Nederlandse Citroen Citroën is geworden.

 

 

highlighted

MOËT & CHANDON

events

 

22 Nov MOËT & CHANDON
Persoonlijk cadeau

Verras vrienden of familie met een persoonlijk cadeau. Met de Moët & Chandon limited edition geschenkverpakking kunnen je met een persoonlijke tekst een personal touch geven aan dit mooie cadeau. De prachtige geschenkverpakking is verkrijgbaar met als inhoud een fles Moët & Chandon Impérial brut of Impérial rosé 75cl.

 

 

17 Dec MOËT & CHANDON
Online Tasting

Noël Vanwittenbergh, meestersommelier van Restaurant Ciel Bleu, verzorgt een online tasting op vrijdag 17 december.

 

EEN
voorproefje

Moët & Chandon Brut Impérial
Moët & Chandon Rosé Impérial
Moët & Chandon Grand Vintage 2013
Moët & Chandon Grand Vintage 2013 Rosé

SIPPING
& SHOPPING

Pourquoi

pas?