ONE DAY IN PARIS

Pourquoi 

pas?

 

retourtje
PARIS

Omdat het kan. In een dikke drie uur rijd je tien keer per dag met de trein naar Parijs. Hier een paar gouden tips voor deze heerlijke hoofdstad.

Restaurant Paris

liquid
LUNCH

Nergens op aarde zijn er zoveel fantastische plekken om te lunchen. Dé trend van de laatste jaren is de neo-bistro.

Door de hele stad vind je deze nieuwe generatie toprestaurants, zoals het veelgeprezen Liquide van de jonge chef Matthias Marc, in het 16e arrondissement.

Ook een aanrader is Le Servan van de zussen Levha in het 11e arrondissement, waar ook het zeer populaire Septime zit. Zorg dat je wel even reserveert, want deze restaurants zijn erg in trek. En begin in stijl met een goed glas bubbels, want je bent per slot van rekening in Parijs.

La Samaritaine

shoppen
IN PARIS

Van de laatste mode tot de nieuwste vintage. Je vind het in de modehoofdstad.

In Le Marais zit een conceptstore die je absoluut gezien moet hebben: Merci Paris. Meubels, kleding, beauty of blader door de used books onder het genot van een kop koffie. Of ga naar ARTY DANDY, een gallery-store waar je de leukste cadeautjes koopt om aan de hele wereld te laten weten dat je in Parijs bent geweest.

Nét helemaal gerestaureerd is La Samaritaine. Dit kostte maar liefst 16 jaar, maar dan heb je ook wat. Wip zeker even binnen in dit luxe shopping-walhalla aan de Seine met maar liefst 12 restaurants. Alleen al het gebouw is de moeite van het bekijken waard, met alle prachtige art nouveau-decoraties en de oorspronkelijke babyblauwe trappen, Neem wel een stevige creditcard mee!

 

Mouline Rouge

bulles 
A PARIS

Achter Moulin Rouge zit Bar à Bulles verstopt, met een heerlijk groen dakterras en hartelijk personeel. Hier eet je lekkere tapas en drink je een glas goeie champagne of een champagne-cocktail, zoals Mojito Moulin Rouge.

CULTUUR snuiven

 

Wekenlang kun je ronddwalen in alle mooie musea. In plaats van het prachtige Louvre of heerlijke Musée d’Orsay kun je ook kiezen voor Fondation Louis Vuitton in Bois de Boulonge. Een museum met wisselende exposities in een prachtig glazen gebouw. En voor de échte cultuurliefhebber, is er natuurlijk Musée du Vin.

Le Louvre
Musee d'Orsay
Louis Vuitton - rechten checken