PIZZA
& CHAMPAGNE

Pourquoi

pas?

 

champagne
X PIZZA

Bij champagne denk je misschien eerder aan kreeft en oesters, maar wist je dat deze bubbelwijn ook heerlijk smaakt bij een stuk pizza?

 

 

Pizza en champagne is dé trend van dit moment. Steeds meer restaurants zetten deze onverwachte combi op de kaart, maar ook thuis organiseren steeds meer mensen een Pizza & Champagne Night. Het leven is er om gevierd te worden, en dat kun je toch het beste doen met pizza en champagne?

Pizza & Champagne

NEW YORK, NEW YORK

De Pizza en Champagne-trend is overgewaaid uit New York. Daar hebben restaurants al langer op de kaart staan. Geen wonder: het blijkt de perfecte combinatie te zijn: een luxe drankje met de door iedereen zo geliefde pizza. Juist omdat je de combinatie niet direct verwacht. Het gaat niet lang meer duren voordat ‘champagne & pizza’ net zo normaal is als ‘rood bij vlees’ en ’wit bij vis’.

Pizza Pairing

PERFECT MATCH

IT'S A LOVE GAME!

Het knapperige van de pizzakorst en de zoute smaak passen prima bij het frisse van champagne. 

Van het idee dat champagne alleen past bij het eten van sterrenchefs moeten we af. Natuurlijk, sommige complexe champagnes die passen goed bij eveneens complexe gerechten, maar een frisse champagne past ook prima bij wat eenvoudiger gerechten.

Champagne heeft veel verschillende smaakfactoren. Denk aan geroosterde, notige of aardse tonen, maar de smaak kan ook bloemig en fruitig zijn. Daarom combineren champagnes bij veel verschillende gerechten en zelfs pizza. Denk bijvoorbeeld aan een pizza met ham of met zeevruchten.

 

Pizza Party

PIZZA PARTY

thuis

Iets te vieren, maar geen zin in een standaard borrel of etentje? Een Pizza en Champagne-party is ideaal om je gasten te verrassen met dit leuke concept.

Handig omdat je zeker weet dat het in de smaak valt bij je gasten. Want wie houdt er niet van de good old fashioned pizza? Leuke bijkomstigheid: je hebt er weinig werk aan, want champagne is zo gekocht en pizza’s maak je in een handomdraai. Easy does it!

Dit zijn onze favoriete tips:

  1. Organiseer een etentje met verschillende gangen. Serveer bij iedere gang een andere pizza met een bijpassende champagne. Tip: deze combinaties moeten deze combinaties natuurlijk voorgeproefd worden, en dat is helemaal geen verkeerd klusje.
     
  2. De zelf-maak-pizza-avond. Visualiseer een lange tafel vol gezelligheid en op tafel een grote variatie aan pizza-toppings zodat iedereen z’n favoriete pizza kan maken. Ondertussen zorgt de champagne voor nog meer gezelligheid. Low key, gezellig én lekker!
     
  3. Organiseer een pizza borrel met kleine pizza’s die geserveerd worden terwijl de champagne rijkelijk vloeit. Geen ingewikkelde borrelhapjes, maar de meest heerlijke mini pizza’s. De perfecte zomerborrel!
No Rules

no 

RULES

Iemand verrassen met een Pizza en Champagne-date? Restaurant No Rules in Amsterdam heeft deze verrassende combinatie op de kaart staan. No Rules serveert de lekkerste pizza’s en buigt graag een beetje de Italiaanse pizza-regels met hun bijzondere combinaties. Ze zijn niet voor niets #notanotherpizzeria. Ideaal dus voor als je iets te vieren hebt of iemand mee wilt nemen op een wat minder standaard date. Pizza en champagne it is!

game night

CHAMP
mode

Het is leuk om tijdens een avond met vrienden ook iets op te steken. Doe bijvoorbeeld een champagne-quiz, waarbij je samen in de geschiedenis duikt van deze drank.

Hoeveel kilometers lang is de het stelsel van champagnetunnels in Reims? Welke keizer heeft champagne groot gemaakt? Hoe heette de weduwe die na het overlijden van haar man succesvol leidinggaf aan het champagnebedrijf? En van welke drie druiven worden de meeste champagnes gemaakt? Wat is sabreren en hoeveel kilometer zijn de tunnels van de champagnekelders van Reims?

SLIM SPELEN
Als je stiekem de antwoorden op alle champagnevragen wilt weten, dan is het slim om de podcast Waar komen bubbels vandaan? te beluisteren. Dan zit je zo in de champ mode.

 

champagne kaas

Toe?

Bij een gezellige Pizza en Champagne-avond of party hoort natuurlijk een nagerecht. Maak het jezelf gemakkelijk en ga voor een nagerecht dat ook goed past bij champagne. Maar… trap niet in de valkuil dat champagne goed past bij zoete nagerechten.

Waar je het wel mee kan combineren? Ga bijvoorbeeld voor kaas! Een blanc de noirs-champagne gemaakt van 100% pinot noir of 100% meunier-druiven is een goede combinatie met een kaasplankje. Een wat oudere, vintage champagne past vaak goed bij een wat rijper kaasje. Enjoy!

 

netflix

Two!

Pizza is het meest bestelde gerecht om thuis samen op de bank te eten. Lekker bij een verslavende Netflix-serie. Door champagne toe te voegen maak je er toch een beetje een feestelijke avond van. Haal die Mini Moët uit de koelkast en geniet! Juist die kleine momentjes zijn het waard om te vieren! Trouwens: over onverwachte combi's gesproken: wat dacht je van champagne & popcorn?