POPCORN & 
CHAMPAGNE

Pourguoi

pas?

THE ART OF
popping 

 

CHAMPAGNE & POP CULTURE

Champagne en films zijn een geweldig koppel! Champagne wordt vaak gebruikt in films om een beetje glamour toe te voegen aan een scène, een bepaalde sfeer te creëren of een karakter te versterken. Hier een paar voorbeelden van filmklassiekers met champagne in een belangrijke bijrol.

Wist je dat popcorn en champagne heel goed combineren? Het lichte en frisse van champagne en het knapperige en zoute van popcorn. 

champagnetoren

great 
GATSBY

Fitzgerald schreef het al: ‘Too much of anything is bad, but too much Champagne is just right.’ Dit moet de inspiratie zijn geweest voor de verfilming van The Great Gatsby met Leonardo di Caprio in de hoofdrol.

Een opzwepende film waarin de champagne rijkelijk vloeide in de champagnetorens en waar de gasten werden overgoten met gouden confetti uit enorme flessen Moët. De film zorgde voor een revival van de feesten in Roaring Twenties-stijl. 

"Too much of anything is bad, but too much Champagne is just right."

Popcorn

Pourguoi

pas?

Film
Cinema
Proosten

"I don’t think I’ve ever drunk champagne before breakfast before. With breakfast on several occasions, but never before."

Eén van de allerbekendste films ooit is Breakfast at Tiffany’s met stijlicoon en champagneliefhebber Audrey Hepburn. Haar personage Holly Golightly spreekt de woorden: ”I don’t think I’ve ever drunk champagne before breakfast before. With breakfast on several occasions, but never before, before.”
 

Een andere klassieker die niet ongenoemd mag blijven is Marie Antoinette van Sofia Coppola. In de film wordt deze Franse koningin voortdurend geportretteerd in een mierzoet decor van luxe taarten van Ladurée en bubbels. Ietwat overdreven, maar zij was onmiskenbaar de eerste ambassadeur van champagne. In die tijd werd er trouwens veel meer suiker aan champagne toegevoegd, waardoor de combinatie met taart heel gewoon was. Tegenwoordig is champagne een stuk droger en verpesten we de smaak liever niet met zoetigheden.

cinema

DON'T TRY THIS
at HOME

Als je het over James Bond hebt, wordt vaak shaken, not stirred in de mond genomen. Maar als je goed oplet, drinkt deze Britse filmheld meestal champagne! In de films wordt zo’n 40 keer verwezen naar deze drank. Zo gebruikt hij in The Spy Who Loved Me een fles Dom Pérignon als wapen (don’t try this at home). Meestal drinkt hij champagne van dit huis, bij voorkeur van een specifiek jaar en in het bijzijn van een aantrekkelijke dame.