PRETTY
PINK

Scroll Down

LIFE IN 

pink

Rosé champagne is afgelopen jaren enorm popular geworden. Geen wonder, het ziet er verleidelijk uit en het heeft een mooie smaakbeleving door de fruitaroma’s. Steeds meer champagnehuizen maken dan ook rosé champagne. Maar wat is rosé champagne en hoe drink je dit?

Roze champagne wordt in glas geschonken

LA VIE EN
rose

Wat is rosé champagne?

Het merendeel van de champagnes is wit. Nou ja, van bijna kleurloos tot goud- of abrikooskleurig. Dit hangt af van de rijpheid. Maar de meest opvallende champagne is roze gekleurd. Waar komt deze tot de verbeelding sprekende kleur vandaan?

Er zijn verschillende manieren waardoor je rosé champagne krijgt. Of de uitgeperste blauwe druiven worden een bepaalde tijd met de schillen bewaard, waardoor het sap rozerood kleurt of er wordt rode wijn toegevoegd aan champagne. Dat mag trouwens alleen in de champagnestreek!

Rose bubbels close-up

PINK CHAMPAGNE IS ABOUT HAVING FUN AND LETTING GO, AND LIVING YOUR LIFE TO THE FULLEST!

verschillende glazen rose champagne
Flessen rose champagne
2 glazen rose champagne
dumplings met champgne

perfect ROSÉ-MOMENT
 

 Rosé champagne is, net als witte champagne, ideaal om op feestelijke momenten mee te proosten. Maar rosé champagne doet het ook goed bij de maaltijd. Rosé champagne combineert bijvoorbeeld perfect met carpaccio, een frisse salade met avocado, geitenkaas en watermeloen of een licht, mediterraan gerecht. Hoe verleidelijk het ook eruit ziet, je serveert hem beter niet bij een nagerecht. Daarvoor is de champagne te droog.

THERE IS MORE 
to explore...

Hoe maak je champagne?

De druiven, het plukken, het maken, het rijpen. Champagne heeft een naam hoog te houden, dus de makers moeten voldoen aan de strengste regels.

Read more