Rosé
champagne

Scroll Down

WAT IS

rosé champagne?

Rosé champagne is afgelopen jaren enorm populair geworden. Waar het eerst vooral vrouwen waren die werden verleid door de fruitige sprankeling, zijn de mannen inmiddels ook meer dan om. Geen wonder, het ziet er verleidelijk uit en het heeft een mooie smaakbeleving door de fruitaroma’s. Steeds meer champagnehuizen maken dan ook rosé champagne. Maar wat is rosé champagne nu eigenlijk? Wat smaakt het best bij rosé champagne? En waar komt die tot de verbeelding sprekende kleur vandaan? We vertellen je er alles over in deze blog.

Roze champagne wordt in glas geschonken

Pink lady: rosé champagne 

Het merendeel van de champagnes is wit. Nou ja, van bijna kleurloos tot goud- of abrikooskleurig. Dit hangt af van de rijpheid. Maar de meest opvallende champagne is roze gekleurd. Waar komt deze tot de verbeelding sprekende kleur vandaan?

Er zijn verschillende manieren waardoor je rosé champagne krijgt. Of de uitgeperste blauwe druiven worden een bepaalde tijd met de schillen bewaard, waardoor het sap rozerood kleurt of er wordt rode wijn toegevoegd aan champagne. Dat mag trouwens alleen in de champagnestreek!

Wist je dat madame Ponsardin van Veuve Clicquot de eerste rosé champagne maakte in 1818? Dit geliefde drankje gaat dus al meer dan 200 jaar mee!

verschillende glazen rose champagne
Flessen rose champagne
2 glazen rose champagne
dumplings met champgne

perfect ROSÉ-MOMENT
 

 Rosé champagne is, net als witte champagne, ideaal om op feestelijke momenten mee te proosten. Maar rosé champagne doet het ook goed bij de maaltijd. Rosé champagne combineert bijvoorbeeld perfect met carpaccio, een frisse salade met avocado, geitenkaas en watermeloen of een licht, mediterraan gerecht. Hoe verleidelijk het ook eruit ziet, je serveert hem beter niet bij een nagerecht. Daarvoor is de champagne te droog.

Moët Rosé

Rosé

Impérial

 

De fruitige rosé champagne van Moët & Chandon

 

Kleurrijk én feestelijk! De Rosé Impérial heeft een prachtige, roodkoperen kleur die even verleidelijk als gesofisticeerd is. Je drinkt hem net zo gemakkelijk aan het zwembad als op een gala, snap je? De kleur is niet alleen mooi, maar ook een voorbode van een prachtige pallet aan smaken en geuren. Bosaardbeitjes, rode bessen en ander rood fruit komen subtiel naar voren en zorgen voor een fris en zomers karakter. Dat alles is te danken aan een assemblage waarin pinot noir toonaangevend is. In de vorm van een stille, rode wijn is die op het laatste moment aan de champagne toegevoegd: het proces dat zo kenmerkend is voor rosé champagne. Naast de fruitige smaken, komt hier ook de mooie kleur vandaan. samen met een intense champagne vol sensuele elegantie.

 

Ruinart Rosé

ELEGANT:
Ruinart
rosé

Ruinart staat bekend als allereerste champagnehuis ter wereld, opgericht in 1729. Ook de rosé champagne van het huis kan buigen op een historie van ruim 250 jaar.  Die historie proef je in de fijnzinnigheid van deze granaatroze rosé champagne. De bubbels zijn kenmerkend doordat deze zacht en fijn zijn, wat een hele subtiele en sensuele sensatie geeft. Een fijne ervaring die mooi in balans staat met een volle aanzet in de mond. De afdronk is vervolgens overtuigend, waarbij de vruchtenaroma’s voor een beheerste smaakexplosie zorgen. Guave, lychee en kleine rode vruchten als framboos, kers en aardbei – allemaal komen ze subtiel naar voren in het complexe profiel dat wordt afgerond met noten van roos en granaatappel. Ondanks al deze fruitige overdaad is de Ruinart Rosé verre van zoet, evenwicht is het sleutelwoord.

Waar drink je Ruinart Rosé bij?
Ruinart Rosé is s
uper als verkwikkend aperitief en bijzonder geschikt om te drinken bij lichte lichte gerechten, zoals een koud kreeftgerechtje of een met honing geglaceerde eend.

Ice

MOËT
Ice

Champagne met ijs? Dat is toch een doodzonde? Maar wat als we je vertellen, dat de Moët Ice Impérial Rosé precies gemaakt om met ijs drinken? Het is een echte party-starter voor op het terras. De champagne is samengesteld uit verschillende wijnen. Het merendeel bestaat uit pinot noir-wijnen, die geselecteerd zijn vanwege de krachtige smaak en de intense fruittonen. De meunier voor een rijkere smaak met soepele middentonen. En tot slot geeft een klein deel van chardonnay wijnen nog een verfrissende touch, die perfect aansluit bij het zomerse karakter. Een zalig aroma van rode bosbessen en cranberry, met een nuance van vijgen en zacht, verfrissend lentebriesje. Gebruik voor Moët Ice Impérial Rosé een wijnglas en garneer met een takje munt en rood fruit.

THERE IS MORE 
to explore...

Hoe maak je champagne?

De druiven, het plukken, het maken, het rijpen. Champagne heeft een naam hoog te houden, dus de makers moeten voldoen aan de strengste regels.

Read more