RUINART

Scroll Down

RUINART
is art

Maison Ruinart was het aller-eerste champagnehuis ooit. Vernoemd naar een monnik die zijn tijd ver vooruit was. Een monnik die zag dat wijn met bubbels groot zou worden.

 

Dom Thierry Ruinart was een ambitieuze monnik. Toen hij 23 was, verliet hij de Champagne-streek, om naar het meer wereldse Saint-Germain-de-Prês in Parijs te gaan. Hier ontdekte hij de bubbelwijn. Deze werd gedronken door de aristocraten van die tijd en heette toen nog geen champagne.

crayeres

ondergrondse 

KATHEDRAAL

In 1729 richtte Nicolas Ruinart, Maison Ruinart op. Hij werd geïnspireerd door zijn neef Dom Thierry Ruinart, die in de abdij van Hautvillers leefde. Hier werden veel belangrijke ontdekkingen gedaan om de kwaliteit van champagne te verbeteren. Maison Ruinart is afgelopen 300 jaar is uitgegroeid tot een van de belangrijkste champagnehuizen van de wereld.

In het midden van de 18e eeuw werden de beroemde crayères aangelegd, bedoeld om de champagnes van Ruinart te bewaren. Deze indrukwekkende steengroeven in de kalkbodem onder Reims, vormen een ondergrondse kathedraal met een constante temperatuur. Het is mogelijk om deze crayères te bezoeken en dat is zeer de moeite waard.

Ruinart is een champagne met een hoofdrol voor chardonnay. De R de Ruinart is voor bijna de helft van chardonnay gemaakt. De Ruinart Blanc de Blancs is zelfs 100% chardonnay. Dom Ruinart is de Cuvée Prestige van het huis, oftewel het paradepaardje. Ook gemaakt van 100% chardonnay.

second skin

duurzaam
JASJE

Ruinart is pionier op het gebied van duurzame wijnbouw. Duurzaamheid zie je zelfs in de verpakking. Ruinart ontwikkelde een duurzame ‘second skin’ als cadeauverpakking van natuurlijke houtvezels, die als een jas over de fles valt, waarbij geen plastic of lijm wordt gebruikt. De verpakking is bijna kunst.

ruinart poster

RUINART

& art

Ruinart heeft vanaf het eerste moment een sterke band met kunst. De allereerste advertentie werd namelijk ontworpen door de Art Nouveau-kunstenaar Alphonse Mucha. Nog steeds wordt elk jaar een kunstenaar van nu gevraagd om zijn visie te geven op het beroemde wijnhuis.

HIGHLIGHTED

RUINART 

events

01 Nov RUINART
Exclusieve Petit R experience

Deze digitale creatie is een eenmalige, exclusieve en culinaire ervaring in Nederland en is normaal alleen te boeken in de champagnestad Reims. Speciaal voor de gelegenheid is The Imperial Suite omgedoopt tot Suite 1729, het vestigingsjaar van Maison Ruinart. Deze exclusieve experience is te boeken tijdens een gelimiteerd aantal avonden met overnachting.

EEN
voorproefje

R de Ruinart
Blanc de Blancs
Rosé

CHAMPAGNE
TO FRAME

Pourquoi

pas?