artist 

COLLAB

Scroll Down

B.D. graft

Speciaal voor PAN Amsterdam gaat Ruinart een samenwerking aan met de Duits-Nederlandse kunstenaar B.D. Graft. In de lounge van Ruinart, in het pompende hart van de kunstbeurs, worden 20 limited edition magnums van Ruinart tentoongesteld. De milieuvriendelijke ‘second skin’ van de champagneflessen is voorzien van unieke designs, nummering en een handtekening van deze bijzondere kunstenaar.

B.D. GRAFT & RUINART

 

Eén van de kunstenaars die te bewonderen zijn op PAN Amsterdam is B.D. Graft, bekend geworden door zijn kleurrijke motieven en heldere beeldtaal. Met hem is champagnehuis Ruinart een samenwerking aangegaan. Met een goed glas blanc de blancs of brut in de hand kunnen de bezoekers genieten van zijn kunstwerken en de opvallend beschilderde magnums. Tijdens de kunst-fair is er bovendien een silent auction, waarbij op de beschilderde champagneflessen geboden kan worden. Op de Young Collectors Evening sluit de veiling en de opbrengst van de flessen gaat naar een geweldig goed doel: S.O.S. Bos, een initiatief van het Wereld Natuur Fonds. Met de opbrengsten kan een bos veiliggesteld worden en dit sluit perfect aan bij de doelstellingen op het gebied van duurzaamheid die het champagnehuis zichzelf heeft gesteld.

B.D. Graft

TUSSEN MOOI

& lelijk

B.D.Graft (Duitsland, 1988) is een beeldend kunstenaar die woont en werkt in Amsterdam. In de loop der jaren heeft hij een eenvoudige, herkenbare beeldtaal ontwikkeld waarmee hij moeiteloos kan laten zien wat hem bezighoudt, of het nu een intrinsiek verlangen of een geinige gedachte is. De natuur en de menselijke conditie spelen een centrale rol in zijn werk, en het therapeutische effect van kunst maken is iets wat de kunstenaar graag wil doorgeven aan de toeschouwer. Aan de ene kant viert zijn werk het leven, aan de andere kant herinnert het eraan hoe vluchtig en kwetsbaar het is, en bevordert zo een gevoel van gemeenschap en bewust leven. Zijn kunst bevindt zich ergens tussen mooi en lelijk, het oprechte en cynische, het puur decoratieve en het betekenisvolle. Het werk van B.D. Graft zit paradoxaal genoeg tussen elk van deze posities in en spreekt eigenlijk voor zichzelf.

ruinart

ruinart

IS ART

RUINart nouveau
 

Hét champagnehuis waarbij kunst niet alleen in de naam, maar ook in het DNA zit, is Ruinart.Het allereerste champagnehuis ooit, heeft vanaf het eerste moment een onbreekbaar sterke band met kunst. De eerste advertentie werd ontworpen door de Art Nouveau-kunstenaar Alphonse Mucha en nog steeds wordt elk jaar een hedendaagse kunstenaar gevraagd om zijn visie te geven op het beroemde wijnhuis. Ook zijn er regelmatig collabs met toonaangevende kunstenaars en organiseert Ruinart art-tours en bijzondere kunstprojecten. Ruinart heeft een milieuvriendelijke geschenkverpakking ontwikkeld, die 100% herbruikbaar is. De zogenaamde second skin volgt het silhouet van de fles en het papier met reliëf is geïnspireerd op de crayères, de befaamde kalksteengroeven onder de stad Reims, waar de flessen Ruinart liggen te rijpen. Ruinart heeft met deze baanbrekende en duurzame second skin case de verpakkingswereld op zijn kop gezet. De verpakking is eigenlijk al een kunstobject an sich, maar door deze te laten beschilderen door een kunstenaar krijgt hij nog meer waarde.

BD Graft
B.D. Graft
B.D. Graft