SCHILO
& champagne

Scroll Down

champagne volgens
DE CHEF

Schilo van Coevorden is een groot liefhebber van champagne en heeft menig internationale food- en dranktrend naar Nederland gehaald. Deze topchef staat aan het roer van Taiko Cuisine & Bar in het Amsterdamse Conservatorium hotel en opende in 2020 een restaurant onder dezelfde naam in Dubai. Hij is bescheiden en treedt niet graag op de voorgrond, maar als het over champagne gaat, dan verschijnt er een twinkeling in zijn ogen en gaat hij sneller praten.

 

Wat betekent champagne voor jou?"Champagne hoeft niet altijd en alleen maar voor een specifiek feestelijk moment te zijn. Je kunt zelf de memorabele momenten creëren. Het open maken van de fles, de geur, het geluid – allemaal magisch!" 

 

Merk je dat er steeds vaker champagne wordt besteld?

 

"Ja, dat merk ik zeker. Er wordt vaker champagne gedronken. In Dubai wordt veel champagne gedronken voor het imago. Hier meer door de liefhebber."

 

 

Waar let je op als je champagne pairt met gerechten?

 

"In Taiko Cuisine geven we een ode aan de exotische smaken en texturen uit het Verre Oosten. De keuken is modern-Aziatisch en dat is een ideale pairing met champagne. Met wijn is dat altijd wat lastiger geweest, maar champagne is absoluut bestand tegen onze Taiko-gerechten. Een perfecte combinatie waarbij ik mijn creativiteit graag de vrije loop laat."

 

Wat was je meest memorabele champagne-moment ooit?

 

"Een van mijn favoriete champagnes is Dom Pérignon Rose 2004. Mijn meest memorabele champagne moment ooit is een zeer unieke tasting met chef de cave (keldermeester) Vincent Chaperon. Hij liet mij verschillende oude jaargangen van Dom Pérignon uit bijvoorbeeld de jaren 20 en 30 proeven. De beste witte wijn met een laatste tikkeltje magie van champagne. Dat was ontzettend bijzonder! Ik voel mij enorm bevoorrecht dat ik dit heb mogen ervaren."

 

 

Taiko

by the

GLASS

DOM PÉRIGNON VINTAGE 2012

Rondom de feestdagen, de laatste twee weken van december, kan in Taiko Bar Dom Pérignon Vintage 2012 per glas worden besteld. Deze wordt eveneens geserveerd met een door Schilo gecreëerd gerechtje.

Taiko
Taiko
Schilo

Schilo

In Amsterdam, om de hoek van het hotel, liggen zijn roots. In Azië ligt zijn hart. Als chef, klassiek Frans geschoold, maar al vroeg getriggerd door de exotische smaken en texturen uit het verre Oosten, zijn Taiko Cuisine & Bar, het doek waarop Schilo van Coevorden zijn creativiteit de vrije loop laat. Met zijn team vakmensen uit onder andere China en Japan bewaakt hij authenticiteit, maar creativiteit gaat te allen tijden voorop. Producten moeten vers zijn, smaken mogen explosief zijn. Met de vurige passie van een bevlogen kunstenaar bepaalt hij het ritme waarop zijn team zich avond aan avond inzet voor een unieke ervaring voor de gasten.