ONLY ONE QUALITY
THE FINEST

Scroll Down

la grande
DAME

Barbe-Nicole Ponsardin, ook wel Veuve Clicquot was een bijzondere dame. Zij nam het champagnebedrijf over dat in 1772 was opgericht door Philippe Clicquot-Murion. Zij was de weduwe van zijn zoon. Zij maakte van Veuve Clicquot het op één na grootste champagnehuis van de wereld.

Madame Clicquot

 

Ze werd geboren in Reims, in 1777 als dochter van Baron Nicolas Ponsardin. Ze kreeg een uitstekende opleiding en leerde van haar man François Clicquot alle kneepjes van het vak. Ze was de aangewezen persoon om hem na zijn dood in 1805 op te volgen. Ze maakte het huis groot door internationale handel. Ze wilde dat haar champagne van Sint-Petersburg tot in New York op de eerste plaats kwam. Nu, 200 jaar later zien we de opvallende flessen overal ter wereld, waarbij de opvallende kleur herinnert aan haar creativiteit en bijzondere persoonlijkheid.

WIJNGAARD

Madame
Clicquot

Madame Clicquot heeft veel innovaties op haar naam staan, zoals de eerste rosé en eerste vintage champagnes.

Ook bedacht zij de pupitre, een soort tafel met schuine gaten, waarin de flessen met de hals naar beneden worden geplaatst, waardoor de dode gistcellen naar de hals zinken.

La Grande Dame van de champagne verbeterde de productietechnieken, maar de kwaliteit van de champagne kwam voor haar altijd op de eerste plaats. Haar motto was ‘only one quality, the finest’.

MORE THAN CHAMPAGNE, VEUVE CLICQUOT IS AN ATTITUDE

YELLOW LABEL

 

In 1877 werd het opvallende etiket bedacht en geregistreerd. De gele kleur was zeer ongebruikelijk, maar is nog altijd zeer herkenbaar. Yellow Label is de signature-champagne van Veuve Clicquot, die net als het etiket fris en krachtig is. Pinot Noir heeft een hoofdrol in deze champagne, wat zorgt voor veel structuur.

LA GRANDE DAME

 

In 1972 werd ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan, La Grande Dame gelanceerd, een prestigieuze vintage cuvée. Ook werd de Veuve Clicquot Business Woman Award in het leven geroepen. Allebei een eerbetoon aan de bijzondere zakenvrouw die deze champagne zo groot heeft gemaakt.

Grande Dame 2015
Yellow label
Veuve Clicquot Rosé
Grande Dame 2012
250 jaar Veuve

250

jaar!

Al 250 jaar straalt Veuve Clicquot en dat wordt gevierd! Onder meer met een zonnige campagne, een stralende cadeauverpakking en een paar heerlijk feestjes.

Lees hier meer over het feestjaar van Veuve Clicquot.

UPGRADE
YOUR DINER

Pourquoi

pas?