BOLD woman
AWARD

Scroll Down

ZAKENVROUW

van het jaar

BOLD WOMAN AWARD VOOR KRISTEL GROENENBOOM 


 

De Bold Woman Award by Veuve Clicquot is dit jaar gewonnen door Kristel Groenenboom. Zij is eigenaar van Container Service C. Groenenboom. Ze ontving de prestigieuze prijs, die ook wel Zakenvrouw van het Jaar Award wordt genoemd, voor haar leidinggevende kwaliteiten, maatschappelijke betrokkenheid en haar inzet om vrouwelijk ondernemerschap te stimuleren. Groenenboom kreeg in 2009, op haar drieëntwintigste, de leiding over het familiebedrijf dat containers ontwerpt.

 

Containerkoningin

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Amsterdamse Scheepvaartmuseum werd de 'containerkoningin' in het oranje zonnetje gezet. Ze geeft leiding aan een miljoenenbedrijf met dertig werknemers. De jonge manager van het familiebedrijf publiceerde ooit de overlevingsgids Mag ik meneer Kristel even spreken? Een hilarisch boek voor ondernemende vrouwen. Ze ziet deze prijs als ‘een opsteker voor alle vrouwen die voor de techniek kiezen, maar ook als een motivatie voor vrouwelijke ondernemers’. 

 

Bold Future Award

Sinds vorig jaar reikt Veuve Clicquot ook een prijs uit aan aanstormend vrouwelijk ondernemerstalent. Dit jaar is de award overhandigd aan Mariëlle Smit, oprichter en eigenaar van Mama Deli, een bedrijf in vriesverse babyvoeding. Andere genomineerden waren Liesbeth en Violet Gering, oprichters van POM Amsterdam en Yvette Watson, CEO van The 2BCollective en co-founder van PHI Factory.

 

Foto: van links naar rechts: Mariëlle Smit, Kristel Groenenboom en Tjerk Opmeer.

De jury van de Bold Woman Award bestond dit jaar uit juryvoorzitter Annemarie Jorritsma, fractievoorzitter van de VVD in de Eerste Kamer, voorzitter van MKB-Nederland Jacco Vonhof, voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW Ingrid Thijssen, bestuursvoorzitter van pensioenfonds ABP Corien Wortmann en Marinka Nooteboom, CEO van de Koninklijke Nooteboom Groep en Zakenvrouw van het Jaar 2021.

 

Bold Champion Award

Voor het eerst werd ook de Bold Champion Award uitgereikt. Deze ging naar Tjerk Opmeer, Directeur Internationale Programma's bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De ereprijs is gentroduceerd om een man die zich op dagelijkse basis inzet voor gendergelijkheid in het zakenleven in het zonnetje te zetten. Tjerk Opmeer won de prijs vanwege zijn bezielende leiding binnen het programma Internationalisering Vrouwelijk Ondernemerschap van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de daarbij horende campagne Groei over Grenzen. Het programma heeft inmiddels bij vrouwelijke ondernemers geleid tot meer bewustwording over internationale groeimogelijkheden. 

 

Bold Woman Award

BOLD
WOMAN
AWARD 

De Bold Woman Award by Veuve Clicquot werd in 1972 in het leven geroepen. De prijs is een eerbetoon aan Nicole Barbe Ponsardin, die in 1805 als 27-jarige weduwe het champagnehuis Veuve Clicquot overnam. Dit werd gezien als een hoogst ongebruikelijke stap, aangezien de wijnwereld een mannenwereld was. Met haar sprankelende persoonlijkheid en bruisende vitaliteit bracht zij het champagnehuis tot grote bloei. De kwaliteiten en eigenschappen van Madame Clicquot Ponsardin vormen tot op de dag van vandaag de basis van de Veuve Clicquot Bold Woman Award.