VEUVE
250 jaar

Scroll Down

good day
SUNSHINE

Veuve Clicquot viert 250-jarig jubileum met een zonnige campagne, een speciale cadeauverpakking en verschillende stralende activiteiten.

Vreugde en optimisme, dat is precies wat Veuve Clicquot uitstraalt. En dit legendarische campagnemerk straalt alweer 250 jaar lang. De basis lag absoluut bij Madame Clicquot zelf, de Grande Dame van de champagne. Zij nam de teugels van het huis over in 1805, nadat haar man overleed. Ze was pas 27 jaar, maar haar durf, creativiteit en optimisme zijn na al die jaren nog steeds voelbaar. Ze bekeek het leven altijd van de zonnige kant, zelfs op momenten dat het even tegenzat. 

De kleur van de opkomende zon werd het handelsmerk van Veuve Clicquot. Al 250 haar straalt deze frisse, heldere, gele kleur op het etiket van de champagneflessen. De krachtige kleur van vreugde en optimisme van het merk, dat zich omringt met vrijgevochten persoonlijkheden, zoals de Japanse ontwerster Yayoi Kusama die de Grande Dame 2012 voorzag van haar herkenbare hippe stippen. Het merk wist ook de Amerikaanse topfotograaf Tyler Mitchell te strikken. De zon was zijn grote inspiratiebron voor de wereldwijde Solaire-campagne. En je komt helemaal in de zomer-mood als je onderstaande video met de muziek van Charlotte Cardin bekijkt.

 

veuve 250
250 jaar Veuve Clicquot
Veuve 250
Veuve Clicquot
Veuve cadeauverpakking
Simplon Venice

trein 

FEESTJE

Ook op andere manieren wordt het 250-jarig bestaan gevierd. Zo kun je bijvoorbeeld met de legendarische Simplon Venice Oriënt Express aan tripje van Reims naar Venice maken om de zon respectievelijk op en onder te zien gaan. Uiteraard onder genot van een goed glas Veuve Clicquot. Je begint met een bezoekje aan de wijnkelders in Reims en eindigt, na de gedenkwaardige treinreis, in het fantastische Belmond Hotel Cipriani in Venetië.