THE
BRANDS

Scroll Down

de 

CHAMPAGNE-
HUIZEN

Een monnik, die net zolang experimenteert tot hij de perfecte manier vindt om champagne te maken. Een keizer en een koningin die deze wijn wereldfaam geven. De enorme invloed van een ambitieuze power-weduwe. De geschiedenis van champagne en van de champagnehuizen is kleurrijk.

Nog steeds worden overal ter wereld de mooiste momenten gevierd met het vloeibare goud uit de kilometerslange kelders van deze champagnehuizen. Alleen bubbelwijnen die uit de Champagne komen mogen deze naam dragen. Lees hier de indrukwekkende verhalen van de grootste en meest bekende huizen en champagnemerken.

 

WAT ZIJN DE BEKENDSTE CHAMPAGNEMERKEN?

 

1. Moët & Chandon


Dit jaar bestaat Moët & Chandon 280 jaar. Het werd opgericht door Claude Moët en is uitgegroeid tot het bekendste champagnehuis ter wereld. In de 28 kilometer lange kelders en kalkgroeven van Moët & Chandon liggen 100 miljoen flessen te rijpen en elke 1,5 seconden wordt er wel ergens ter wereld een fles Moët & Chandon ontkurkt. Een bezoekje aan het huis is zeker de moeite waard en leert je veel over de geschiedenis van champagne.

Lees hier meer over dit champagnehuis.

 

2. Veuve Clicquot


Veuve Clicquot bestaat dit jaar 250 jaar. Barbe-Nicole Ponsardin, ook wel Veuve Clicquot was een bijzondere dame. Zij nam het champagnebedrijf over dat in 1772 was opgericht door Philippe Clicquot-Murion. Zij was de weduwe van zijn zoon. Zij maakte van Veuve Clicquot het op één na grootste champagnehuis van de wereld en heeft veel voor champagne betekend. Onder meer bedacht ze rosé champagne. Meer weten over dit mooie merk? Boek een experience bij het champagnehuis.

Lees hier meer over dit champagnehuis.

 

3. Ruinart


Maison Ruinart was het aller-eerste champagnehuis ooit. De vorm van een fles Ruinart is uniek en onmiddellijk herkenbaar. Ruinart was maar liefst twee eeuwen in handen van éénzelfde familie. Het huis is geïnspireerd op een ambitieuze monnik, genaamd Dom Thierry Ruinart, die zijn tijd ver vooruit was. Hij voorzag dat champagne erg groot zou worden en hij heeft zeker gelijk gekregen! Een bezoek aan de indrukwekkende crayères, oftewel de krijtgroeven waar de flessen Ruinart liggen opgeslagen, is absoluut de moeite waard.

Lees hier meer over dit champagnehuis

 

4. Dom Pérignon

 

Dom Pérignon heeft veel voor de champagnewereld betekend. Hij deed de ene ontdekking na de andere door dingen te proberen. Zo begon hij met het mengen van druiven en wijnen om een betere kwaliteit champagne te krijgen. Geen wonder dat deze champagne naar hem is vernoemd. Dom Pérignon is de beste champagne van het huis Moët & Chandon en wordt alleen gemaakt in de allerbeste oogstjaren.

Lees hier meer over dit champagnehuis

 

Andere huizen

 

De hierboven genoemde huizen zijn het grootste wat betreft de hoeveelheid champagne die zij produceren. Natuurlijk zijn er veel meer champagnehuizen, die misschien wat minder champagnes maken, maar minstens zo bekend en zeer kwalitatief zijn. Een belangrijk voorbeeld Krug, de favoriete wijn van topchefs en liefhebbers. Een ander mooi merk, dat sinds kort in Nederland verkrijgbaar is is Armand de Brignac, bekend door de gouden flessen.

 

Crayeres van Ruinart

NAAR DE

Champagne?

CHAMPAGNEHUIZEN BEZOEKEN?

 

Als je meer wilt weten over champagne, dan is het een goed idee om naar de Champagne-streek te gaan. Bezoek de prachtige hoofdstad van de Champagne Reims en breng een bezoekje aan het centrum van de champagne-productie Epernay. Hier vind je de grootste champagnehuizen, zoals Moët & Chandon en kun je flaneren over de Avenue de Champagne, de straat waaraan verschillende bekende champagnehuizen liggen. Onder de stad ligt een stelsel van champagnekelders en -gangen die met elkaar verbonden zijn. Meer dan 100 kilometer lang!

Hier vind je een aantal leuke tips voor een bezoekje aan de Champagne-streek.

MOET & CHANDON
MOËT & CHANDON
VUEVE CLICQUOT
VEUVE CLICQUOT
DOM PÉRIGNON
DOM PÉRIGNON
Armand de Brignac
ARMAND DE BRIGNAC