BELLINI

Scroll Down

Venetiaanse 

klassieker

Bellini met champagne

MET FRANSE touch

CHAMPAGNE-COCKTAIL
 

Deze cocktail komt oorspronkelijk uit Venetië, dus wordt oorspronkelijk gemaakt met prosecco. Maar voor een extra feestelijke touch, neem je natuurlijk champagne!

Deze cocktailklassieker is vernoemd naar de Venetiaanse renaissance-schilder Giovanni Bellini, omdat de prachtige kleur doet denken aan zijn schilderijen. Hij is eenvoudig te maken, maar het officiële recept vraagt om zelfgemaakte en licht aangezoete perzikpuree.

 

HOE MAAK JE EEN BELLINI?


Laat 1 of 2 perziken wellen in kokend water, haal het vel eraf en leg ze terug in het water, waar je 4 eetlepels suiker aan toevoegt. Pureer dit en proef of het op smaak is. Voeg zo nodig water/suiker toe. Zet de puree een half uurtje in de koelkast. Vul een champagneglas voor 1/3 met puree, voeg champagne toe en roer het geheel voorzichtig door met een barlepel. Garneer met een klein stukje perzik.

BENODIGDE
ingrediënten

40ml
perzikpuree
80ml
champagne
2stuks
perziken
NIVEAU
EENVOUDIG
BEREIDINGSTIJD
10 MINUTEN
SMAAK
FRIS, BLOEMIG
LEKKER BIJ
EEN BRUNCH
Bellini

WAAR & 
wanneer

Net als de mimosa wordt de Bellini vaak in één adem genoemd bij het woord brunch. En terecht! Wat is er fijner dan uitslapen na een spectaculaire nacht en tijdens een zondagsbrunch terugblikken met je feestvrienden. Onder het genot van een goede brunch met lichte cocktails.

Maar ook bij een lichte maaltijd past deze stijlvolle cocktail prima. Hij gaat goed bij gegrilde kip, Indiaas eten of visgerechten. In Italië wordt hij vaak geserveerd met kleine aperitivo-gerechtjes. Kortom: het is een echte allemansvriend!