KIR
IMPERIAL

Scroll Down

ZWARTE BES

& bubbels

Kir Imperial

SMAAKVOL 
saluut 

CHAMPAGNE-COCKTAILMisschien wel de meest gemakkelijke te maken cocktail ever, maar verleidelijk van kleur en heerlijk van smaak door de likeur van zwarte bessen. Als hij met een crémant (Franse bubbel van buiten de Champagne) wordt gemaakt, heet hij Kir Royal, maar mét champagne wordt het een Kir Imperial.
 

De Kir Royal was hét welkomstdrankje op het stadhuis van Dijon. Hij is vernoemd naar de Franse geestelijke Felix Kir, die de erediensten in de Notre Dame leidde. Hij bleek een ware held toen hij tijdens de Tweede Wereldoorlog 5000 Fransen uit concentatiekampen wist te redden. Deze cocktail is een smaakvol eerbetoon aan deze held.HOE MAAK JE EEN KIR IMPÉRIAL?


Zorg dat de champagne goed koud is. Vul het champagneglas met 20 ml crème de cassis en vul het aan met de champagne. Meng het geheel met een barlepel en garneer met framboosjes of ander rood fruit, zodat hij een klassieke uitstraling krijgt.

Benodigde
ingredienten

120ml
brut champagne
20ml
crème de cassis
3stuks
frambozen
NIVEAU
ZEER EENVOUDIG
BEREIDINGSTIJD
3 MINUTEN
SMAAK
SMAAK FRIS, BLOEMIG
LEKKER ALS APERITIEF
GEROOKTE ZALM, OLIJVEN, ROOMKAAS
Kir Impereal

WAAR &
wanneer 

Een huis-, tuin-, of keukenfeestje wordt opeens een groot succes met deze diepgekleurde drank.

Officieel wordt Kir Imperial geserveerd als cocktail vóór het eten, maar ook tijdens een huisfeestje is het een drankje dat bij iedereen in de smaak valt. Geen wonder, hij bruist is zoet en heeft een kleur die je direct verleidt. 

Met lichte hapjes als crostini’s, gegrilde brie of Thaise viskoekjes gaat deze legendarische cocktail prachtig samen, maar ook met kaassoesjes of mini-quiches en ander fingerfood. Of wat dacht je van een tuinfeestje met barbecue. Het enige gevaar is dat je gasten niets anders meer willen drinken.
 

CHAMPAGNE 
& CHILL

Pourquoi

pas?