Wat komt er allemaal kijken bij het drinken van een goed glas bubbels? Word een echte kenner door te luisteren naar de inspirerende verhalen van champagne expert – ‘Monsieur Champagne’ – Bob Bron, begeleid door podcastmaakster en champagne liefhebster Liesbeth Rasker. Ze nemen je mee op de reis die de bubbel aflegt totdat het in jouw glas belandt.

Wekelijks nieuwe afleveringen vanaf donderdag 22 april.


Aflevering 1:

Kilometerslange kelders

Wanneer, hoe en door wie is champagne ooit uitgevonden? En hoe is champagne over de jaren heen hét feestelijke luxeproduct geworden? Dit en veel meer in aflevering 1.


Aflevering 2:

Millésime, remueur, cuvé en pupitre

Hoe wordt een druif een goede fles champagne? En wat is de rol van een Remueur in dit proces? Ontdek het in de tweede podcast aflevering!


Aflevering 3:

Luisteren, kijken, ruiken, voelen, proeven.

Het proeven van champagne doe je met al je zintuigen. Maar hoe zorg je voor een volledige smaakervaring? En hoe ontwikkel jij je smaakpalet? Dat leer je in de derde podcast aflevering.


Aflevering 4:

Hoe het hoort, en hoe niet.

Wat is nou de etiquette rondom champagne? Uit welk glas kun je deze elegante drank het beste drinken? En mag de kurk nou wel of niet poppen? Dat legt Bob je allemaal uit in de vierde podcast aflevering.


Aflevering 5:

Lepeltje in de fles: feit of fabel?

Hoe moet je een fles champagne bewaren en welke gerechten zijn lekker om bij een goed glas bubbels te serveren? Ontdek het in de vijfde podcast aflevering!