HOE HOORT
HET (NIET)

Scroll Down

Steel

de show

Denk je aan champagne, dan denk je een poppende kurk! Maar is het eigenlijk wel de bedoeling dat de kurk van de fles afschiet? Hoe zorg je ervoor dat de schuimlaag tijdens het inschenken niet te hoog wordt? En ehh, in welk glas schenk je champagne eigenlijk? In deze vierde aflevering vertelt champagnekenner Bob jou alles wat je moet weten over de etiquette rondom champagne. Dan weet jij de volgende keer als je champagne inschenkt de show wél te stelen!

Word een champagne-expert door te luisteren naar Waar komen bubbels vandaan? De eerste Nederlandse podcastserie over champagne. Liefhebber en podcastmaakster Liesbeth Rasker praat met Bob Bron. Hij is dé champagnekenner van Nederland.
 

THERE IS MORE
to explore...

Terug in de tijd

Experimenterende monniken, ontploffende flessen, overwonnen veldslagen en koninklijke feesten. Hier de geschiedenis van champagne in een notendop.
 

Read more

Champagne sabreren

Het ziet er spectaculair uit om een fles te openen met een zwaard, mes of strijkijzer, maar echte liefhebbers vinden het een doodzonde: sabreren. Zo verdwijnen die kostbare bellen uit je champagne!

Read more

Soorten champagne

Hoeveel soorten champagne zijn er? Welke soorten Moët & Chandon zijn er? Hoeveel liter zit er in de allergrootste champagnefles? Wat is het verschil tussen sec en een doux champagne? Welke drie druiven zorgen voor de ultieme combinatie? Dankzij een paar leuke weetjes, spreek je straks vloeiend Champagne.

Read more