KILOMETERS
KELDER

Scroll Down

Moët
& Pérignon

In deze eerste aflevering, vertelt champagne-kenner Bob hoe champagne over de jaren heen hét feestelijke luxeproduct is geworden. Welke belangrijke rollen speelden Dom Pérignon en Claude Moët? En hoe zit dat nou met al die regels waar champagnemakers zich aan moeten houden?

Word een champagne-expert door te luisteren naar Waar komen bubbels vandaan? De eerste Nederlandse podcastserie over champagne. Liefhebber en podcastmaakster Liesbeth Rasker praat met Bob Bron. Hij is dé champagnekenner van Nederland.

THERE IS MORE
to explore...

Soorten champagne

Hoeveel soorten champagne zijn er? Welke soorten Moët & Chandon zijn er? Hoeveel liter zit er in de allergrootste champagnefles? Wat is het verschil tussen sec en een doux champagne? Welke drie druiven zorgen voor de ultieme combinatie? Dankzij een paar leuke weetjes, spreek je straks vloeiend Champagne.

Read more

Hoe maak je champagne?

De druiven, het plukken, het maken, het rijpen. Champagne heeft een naam hoog te houden, dus de makers moeten voldoen aan de strengste regels.

Read more

Rosé champagne

Al bedacht in 1764, maar afgelopen jaren is rosé champagne opeens super fashionable. En terecht! Wat is het en hoe drink je het?

Read more