Feit
of fabel? 

Scroll Down

Lepeltje
in de fles?

Nu je weet hoe je champagne volgens de etiquette serveert, is het ook handig om te weten hoe je champagne het beste bewaart. Een speciale wijnkelder ligt voor de hand, maar als je in een appartementje op drie hoog woont wordt dat lastig. In de vijfde en laatste aflevering vertelt champagnekenner Bob hoe je optimaal van een goede bubbel kunt genieten én weet hij het antwoord op de vraag die groot liefhebber Liesbeth al zolang heeft: is het waar dat de bubbels in de champagne blijven als je een lepeltje in de hals van de fles doet?

Word een champagne-expert door te luisteren naar Waar komen bubbels vandaan? De eerste Nederlandse podcastserie over champagne. Liefhebber en podcastmaakster Liesbeth Rasker praat met Bob Bron. Hij is dé champagnekenner van Nederland.
 

THERE IS MORE
to explore...

Hoe maak je champagne?

De druiven, het plukken, het maken, het rijpen. Champagne heeft een naam hoog te houden, dus de makers moeten voldoen aan de strengste regels.

Read more

Soorten champagne

Hoeveel soorten champagne zijn er? Welke soorten Moët & Chandon zijn er? Hoeveel liter zit er in de allergrootste champagnefles? Wat is het verschil tussen sec en een doux champagne? Welke drie druiven zorgen voor de ultieme combinatie? Dankzij een paar leuke weetjes, spreek je straks vloeiend Champagne.

Read more

Rosé champagne

Al bedacht in 1764, maar afgelopen jaren is rosé champagne opeens super fashionable. En terecht! Wat is het en hoe drink je het?

Read more