Millésime, 
remueur, cuvée
en pupitre

Scroll Down

Frans voor 
beginners

Bij champagne horen prachtige Franse termen, maar die schrikken soms wat af. Wat betekenen Chef de Cave, een Remueur en een Millésime? Hoe kan het eigenlijk dat champagne elk jaar hetzelfde smaakt? In de tweede aflevering vertelt champagne-expert Bob hoe champagne gemaakt wordt. Ontdek het proces van de druif tot een heerlijke champagne. Met én zonder oogstjaar!

Word een champagne-expert door te luisteren naar Waar komen bubbels vandaan? De eerste Nederlandse podcastserie over champagne. Liefhebber en podcastmaakster Liesbeth Rasker praat met Bob Bron. Hij is dé champagnekenner van Nederland.

THERE IS MORE
to explore...

Hoe lang kun je champagne bewaren?

Champagne bewaren voor dat ene moment? Doodzonde! Creëer gewoon een bijzonder moment, want de meeste champagnes zijn het allerlekkerst als ze direct uit de kelder komen. Hier zijn wat praktische tips over het openen en bewaren van champagne.

Read more

Drinkmomenten voor champagne

Champagne is één van de weinige dranken die je op verschillende momenten van de dag kunt drinken. Van ’s morgens vroeg tot in de kroeg. Elk champagnemoment is als een gouden lijstje om een foto. We zetten een paar fijne drinkmomenten voor champagne op een rij.

Read more