LAMS

tajine

Scroll Down

oriëntaalse

KRUIDEN

SAPPIGE LAMSTAJINE MET ROSÉ CHAMPAGNE


Een sappige lamstajine met verse vijgen en oriëntaalse kruiden. Als je deze woorden uitspreekt, dan loopt het water je al in de mond. Dit kruidige gerecht gaat heel mooi samen met een vintage rosé champagne, bijvoorbeeld van Veuve Clicquot.

verse vijgen

VERSE

vijgen 
 

BEREIDING


Week de krenten in oranjebloesemwater. Snijd de lamsschouder in gelijke stukken en meng ze met alle kruiden. Fruit de gesneden uien in een grote pan met olijfolie en zet ze apart. Bak het vlees op hoog vuur, breng op smaak. Bedek het geheel met water en breng het snel aan de kook. Schuim de bovenkant af, laat het zachtjes sudderen terwijl het afgedekt is. Bak de vijgen in een aparte koekenpan bruin met een beetje boter, kaneel, bruine suiker en zout; voeg ze aan het einde van de kooktijd toe aan het vlees. Voeg de honing toe aan de pan en kook onafgedekt: het sap moet een stroperige textuur krijgen. Serveer het vlees met gestoomd griesmeel van harde tarwe, samen met de uitgelekte krenten.

Bak in een andere koekenpan de gesneden amandelen bruin zonder meer olie toe te voegen; roer regelmatig. Schik het vlees in een tajineschaal, bovenop een koepel van couscous, in het midden van de schaal, garneer het met de gouden noten.

BENODIGDE 
ingrediënten

1kg
lamsschouder
500g
verse vijgen
1tl
oranjebloesemwater
600g
gesneden ui
3 tenen
geperste knoflook
40g
honing
15g
kaneel
10g
komijn
5g
currypoeder
10g
bruine suiker
10g
kurkuma
250g
gedroogde krenten
3stuks
vanillebonen
BEREIDINGSTIJD
40 MINUTEN
NIVEAU
GEMIDDELD